Föreningens aktiviteter kunde under året med ett tiotal punkter äga rum i glädjande stor omfattning och ett variationsrikt program kunde genomföras, med likaledes glädjande stor anslutning.

Onsdag den 17:e januari
Vid årets första arrangemang stod Tyska Skolan som värd, då skolans ledning och elever, ledda av rektor Matthias Peters, i form av föredrag och förevisningar presenterade sin verksamhet inför 30 engagerade deltagare från Föreningen. Detta följdes av trivsam eftersits i Skolans matsal.

Torsdag den 1:a februari
Föreningen medverkade vid en ”After Work”-träff i Goethe-Institutet apropå den aktuella utställningen om Lotte Laserstein i Moderna Museet. Föreningen fick disponera 25 platser vid Iris Müller-Westermanns presentation av konstnären och svarade för de anslutande förfriskningarna.

Måndag den 19:e februari
Redan den 19:e  följde nästa samarrangemang med Goethe-Institutet, då temat var det aktuella 250-årsjubileet för romantikens store tyske konstnär Caspar David Friedrich. Detta markerades bl.a. med en serie stora utställningar i Tyskland, vilka presenterades av kuratorn vid Hamburger Kunsthalle Markus Bertsch. Konstnärens betydelse i ett svenskt perspektiv belystes av intendenten Carl Johan Olsson från Nationalmuseum. Med hjälp av bl a G. Melanders Jubileumsfond kunde Föreningen svara för reskostnaderna och förfriskningarna vid den anslutande livliga konversationen. 28 medlemmar kunde delta i det fullsatta arrangemanget.

Tisdag den 12:e mars
Årsmötet ägde rum den 12 mars i Restaurang Blasieholmen, med 59 deltagare. Förhandlingarna följdes av att författaren Henrik Berggren gjorde en initierad presentation av Tysklands-bilden i Sverige före och under andra världskriget, baserad på hans prisbelönta trilogi om ”Sverige – landet utanför”. Många engagerade frågor och personligt relaterade kommentarer följde.

Fredag den 17:e maj
Den 17 maj var det åter dags för årets Vårfest på Källhagens Värdshus med traditionell sparrismiddag, tyska viner och vårsånger. 74 personer deltog och trivdes redan vid samlingen ute i vårsolen, vid Djurgårdsbrunnsviken. F. Berlin ambassadören Per Thöresson kåserade uppskattat om ”Svenskt och tyskt, i mitt perspektiv”; många log igenkännande…

Lördag den 15:e juni
Årets sommarutflykt gick i riktning mot Nyköping till Tista slott den 15 juni, där de 36 deltagarna mottogs mycket gästfritt av värdparet Gustaf och Annelie Wachtmeister. Den fascinerande presentationen av de anrika gemaken och skildringen av dagens kontrasterande företagsekonomiska realiteter följdes av en angenäm lunch i rustik miljö.

Onsdag den 25:e september
Efter sommaruppehållet samlades vi åter den 25 september till Klubbafton, denna gång i advokatfirman Eversheds eleganta lokaler vid Sveavägen i centrala Stockholm. Medlemmen Ulrika Erlandsson talade initierat för 37 intresserade åhörare om den katolska kyrkan i Sverige över ämnet ”Från förbjuden kyrka till livskraftig minoritet.” Enkel, men uppskattad supé följde.

Tisdag den 22:a oktober
Den 22 oktober arrangerades ett besök på ett mycket intressant mål i närmiljön, nämligen Tumba Bruk. Där förevisades världens äldsta sedeltryckeri av en engagerad guide, som även demonstrerade konsten att göra egna sedlar. 18 medlemmar och gäster njöt därefter av goda ”smörrebröd” med tillbehör i själva Brukscaféet.

Tisdag den 19:e november
Den 19 november deltog 18 medlemmar i en guidad specialvisning av Moderna Museets uppmärksammade utställning av tyska expressionister i gruppen ”Die Brücke”.

Tisdag den 26:e november
Redan den 26 november följde så en likaledes speciellt anordnad visning av Stockholms Stadsmuseums julpyntade ”Stuckatörens Våning” från förra sekelskiftet, vid David Bagares gata. 28 deltagare njöt av de imponerande interiörerna, liksom av de läckra landgångarna vid den avslutande eftersitsen i närbelägna Brunkebergs Bistro.